Woedende Spanjaarden wijten uitschakeling op WK aan afwezigheid Jutglà: "Waar zat hij? Had hem willen zien!"

Tegen alle verwachtingen in verloor Spanje dinsdagavond in de 1/8ste finale van Marokko op het WK in Qatar. De Spanjaarden die op de eerste speeldag zoveel indruk maakten, mogen dus vervroegd hun valiezen pakken. Tegen Marokko kwamen ze maar moeilijk in hun spel en kansen creëren was o zo moeilijk. Een uitschakeling via penalty's was het gevolg. 

Na de uitschakeling kwam er bijzonder veel kritiek richting de bondscoach. Veel van die kritiek had ook te maken met het niet selecteren van Ferran Jutglà, spits van Club Brugge. De fans van La Roja willen hem er absoluut bij en hadden hem hier zelfs graag aan het werk gezien. Ook voor een speler van de tegenstander Sofyan Amrabat hadden de Spanjaarden wat te vertellen. 

Spanjaarden over Jutglà

"Kijk, gezien het moment en wat Luis Enrique zocht, zou ik Jutglá hebben genomen, als je Aspas of Iglesias niet wilt, op zijn minst een spits met een doelpunt."

"Ramos niet nemen was voor mij een fout, waarom vier centrale verdedigers nemen als je weet dat je Rodri gaat gebruiken. Ferran Jutgla kwam op bij Brugge, wat een kampioenschap heeft hij gespeeld, had hem graag zien spelen en voor mij moet je een spits als Borja Iglesias binnenhalen. Hoe dan ook, dit spel is saai! Dit spel is saai!"

"Bijna alle spelers die Luis Enrique meenam naar het WK verdienden het niet om te gaan, noch waren ze op dit moment in vorm en hij liet topscorers als Jutglá, die opkwam bij Brugge, Iago Aspas, jarenlang topscorer, en Borja Iglesias, die een geweldig seizoen kende, links liggen."

"Heeft of had hij een doel? In betere vorm waren Aspas en Borja, en zelfs Jutgla van Brugge, die een geweldig seizoen hadden in de competitie en de Champions League. In dit soort toernooi heb je spelers nodig met vertrouwen en tempo, geen spelers die het moeilijk hebben op clubniveau."

"Zelfs Jutglá zou goed zijn geweest voor de nationale ploeg."

Voor het WK was er ook al heel wat te doen over de niet-selectie van Ferran Jutglà. 

Ferran Jutglà geen WK-selectie

"Het ego van de coach mag niet boven de WK-selectie staan en ik wens hem mislukkingen toe."

"Ik wou dat Jutglà naar de nationale ploeg was gegaan."

"Je zou Jutglà moeten opgeroepen hebben in plaats van Ansu Fati."

"Ferran Jutglà is beter dan Yeremi Pino."

"Het seizoen van Jutglà is beter dan dat van Morata."

"Jutglà is de beste Spaanse aanvaller maar Luis Enrique heeft liever de vriendelijke Alvaro Morata."

"Jutglà, Baldé, Ramos en Thiago moesten voor mij opgeroepen worden."

Dergelijke goals zagen we dus niet op het WK:

Ook interessant