Mandel is niet alleen: Deze vier amateurploegen kunnen straks ook stunten in de beker

Er staan woensdagavond weer heel wat matchen op het programma in de Croky Cup. Dinsdag ging Waasland-Beveren pijnlijk onderuit tegen Mandel United (Tweede Amateur) en dat zou wel eens niet de enige stunt kunnen zijn. Je zou het maar eens als sputterend eersteklasser opnemen tegen een lager geklasseerde ploeg in vorm. Deze ploegen zouden wel eens kunnen verrassen..

  • Olympique Charleroi (Tweede Amateur)

De Walen nemen het thuis op tegen een flauw Sporting Lokeren. De ploeg van Peter Maes staat veertiende in de Jupiler Pro League en boekte nog maar één overwinning. Er werd enkel met 1-0 gewonnen van Waasland-Beveren, de ploeg die dinsdag nog pijnlijk afging tegen Mandel United (eveneens Tweede Amateur).

Charleroi heeft het thuisvoordeel én dat is nog onbelangrijk. In de vorige ronde werd thuis gewonnen van KSV Roeselare. Bovendien heeft het Neuvillestadion een capaciteit van 10.000 toeschouwers, al ziet het er niet naar uit dat het stadion helemaal zal gevuld zijn. 

  • Excelsior Virton (Eerste Amateur)

Nog zo'n Waalse ploeg die wel eens zou kunnen verrassen in de Croky Cup. Een leuke thuismatch tegen KAA Gent. Virton staat knap vierde in hun reeks, en verloor enkel van het ambitieuze Lierse-Kempenzonen. De Buffalo's daarentegen sputtert er op los. Het verloor zijn laatste twee wedstrijden van respectievelijk STVV (1-2) en Club Brugge (0-4). Virton was in het verleden een vaste klant in de Belgische Tweede Klasse. Toch een uitwedstrijd om niet te onderschatten...

  • KFC Dessel Sport (Eerste Amateur)

De Antwerpenaren nemen het thuis op tegen Excelsior Moeskroen. Vorig seizoen eindigde Dessel derde in Eerste Amateur en kon het aardig concurreren met Lommel SK, tegenwoordig revelatie in 1B. Opvallend: Dessel haalde het in de vorige ronde van OH Leuven met maar liefst 3-1. Moeskroen daarentegen staat allerlaatste in de Jupiler Pro League en boekte nog maar één overwinning. Uit werd nog niet gewonnen en dat wordt vanavond ook niet zo gemakkelijk.

  • KSK Heist (Eerste Amateur)

De Zwanen krijgen een cupmatch tegen Zulte Waregem voorgeschoteld. Heist mag dan wel op een teleurstellende eerste plek staan in de Belgische 'Derde Klasse', in zo'n thuiswedstrijd kan alles gebeuren. Zeker omdat Essevee aan een dramatische reeks bezig is: 5 op 24. Niet makkelijk om na vijf nederlagen op een rij zomaar te gaan winnen op verplaatsing. Opvallend: Heist wist in de voorbereiding 1-1 gelijk te spelen tegen Anderlecht.