Meunier: "Het is elke keer met een vies gezicht dat ik mijn portefeuille neem om te betalen"

Meunier: "Het is elke keer met een vies gezicht dat ik mijn portefeuille neem om te betalen"

Thomas Meunier is een voetballer die altijd met de voetjes op de grond is gebleven. Dankzij een strenge, maar rechtvaardige opvoeding. Het is voor de Rode Duivel dan soms ook moeilijk te vatten dat er zoveel geld in de sportwereld in omloop is... al hij heeft er wel zijn eigen kijk op.

"Er is een enorme salariskloof, maar niet alleen in het voetbal", vertelt Meunier in Sport/Voetbalmagazine. "Kijk naar Floyd Mayweather in het boksen. Hij vecht een kamp en vangt 200 miljoen. Dat is te gek voor woorden! In het voetbal profiteert het ganse systeem ervan en er is voor niemand iets negatiefs aan. Het voetbal zorgt voor werkgelegenheid in verschillende domeinen. Dat maakt allemaal deel uit van de evolutie, ook al is het exponentieel gegaan en niet geleidelijk. Maar al dat geld is voor iedereen van nut en niemand heeft over het huidige systeem te klagen."

"Ik heb vooral moeite om geld uit te geven. Dat komt door mijn opvoeding. Ze noemden me weleens een gierigaard of een vrek. (glimlacht) Ik woon nu drie jaar in Parijs en ik heb zeker niet te klagen, maar wanneer ik een dubbele espresso drink en de ober me de rekening brengt en ik zie dat het 10 euro is... Bah, dan is het met een vies gezicht dat ik mijn portefeuille neem om te betalen. Mijn vrouw zegt elke keer: ‘Wat? Dat is te duur!’ Ja, dat is te duur. (lacht) Het is dan ook Parijs."