Licentiemanager houdt Kompany in de gaten: licentie Anderlecht in gevaar?

Vincent Kompany arriveerde vorige zomer op Neerpede met de rol van speler-trainer. Aanvankelijk was hij er hoofdcoach, maar dat heeft niet lang geduurd. Kompany heeft namelijk niet het juiste diploma om T1 te zijn. Dat leverde de club al een boete van 5.000 euro op.

Vercauteren

Davies vervangde hem als hoofdcoach, maar die werd ontslagen. Met de komst van Vercauteren verdween Kompany nog meer uit de voorgrond. De Rode Duivel wou zich terug meer focussen op zijn rol als speler. Toch kan Kompany het niet laten om zijn stempel te drukken. In deze voorbereiding was hij erg vocaal aanwezig, zoals afgelopen weekend in de oefenwedstrijd tegen RWDM. Het leek wel of de geblesseerde Kompany en niet Vercauteren de T1 was.

Licentie

Dat is ook de licentiemanager van de Pro League gegaan. Die volgt de zaak nauw op, want als blijkt dat Kompany hoofdcoach zou zijn, dan kan Anderlecht in principe zijn licentie verliezen. Het zou dan namelijk al de tweede keer zijn dat men moet ingrijpen. Wellicht zal Kompany komend weekend in de tribune zitten en niet op de bank.