Tedesco heeft minder nieuws voor Thorgan Hazard omtrent toekomst bij de Rode Duivels

De Rode Duivels spelen volgende week een oefeninterland tegen Servië en de laatste EK-kwalificatiematch tegen Azerbeidzjan. Domenico Tedesco deelde vrijdagmiddag dan ook zijn selectie voor deze twee partijen mee. Wie daar (nog) niet bij is, is Anderlecht-speler Thorgan Hazard. De voormalige Rode Duivel werkt bij paars-wit aan zijn terugkeer bij de nationale ploeg en is in uitstekende doen, maar wordt voorlopig nog uit de selectie gelaten. Tedesco gaf bij de pers meer tekst en uitleg.

Domenico Tedesco Thorgan Hazard.

Een verrassende aanwezige in de selectie van de Rode Duivels is Bologna-speler Alexis Saelemaekers. Wie er (opnieuw) niet bij is, is Thorgan Hazard. Gezien zijn huidige vorm had dat gekunnen en sommigen hadden dan ook verwacht dat hij opgeroepen werd. De plaatsjes zijn echter duur en de Anderlecht-speler is er voorlopig nog niet bij. Aan de pers gaf onze bondscoach alvast even een update omtrent zijn mening over Thorgan Hazard.

Thorgan Hazard Rode Duivels

"Ik ben heel blij om te zien dat Thorgan Hazard zo goed speelt. De laatste jaren waren niet makkelijk. De vraag is: wie halen we eruit. Doku, Carrasco, Lukébakio, Bakayoko kan ik er niet uithalen. En dan heb je nog Balikwisha die goed speelt", aldus Tedesco. Thorgan Hazard mag dus zeker nog hopen op een plekje bij de Rode Duivels, maar moet tegelijk ook duimen dat een concurrent het minder doet of volledig uit vorm raakt. Dan behoort een selectie zeker tot de mogelijkheden.

thorgan hazard tedesco rode duivels

Spelen op de tien

Een andere optie bij de Rode Duivels voor Thorgan Hazard is spelen op de tien, dat bewees hij in het verleden al. Tedesco beseft dat dit een mogelijkheid is, maar ziet ook daar veel concurrentie. "Als we met een 10 spelen, dat zullen we soms doen. Dan kan Hazard spelen, maar dan nog is er veel concurrentie met De Bruyne, De Ketelaere, Tielemans, Trossard. Zelfs Vermeeren kan er spelen. Het is gemakkelijk om te zeggen dat hij zijn plek verdient, maar de plaatsen zijn duur. We hebben maar 20 veldspelers voor het EK. We volgen hem en we dagen onszelf uit om te kijken waar we kunnen verbeteren", besluit Tedesco. De bondscoach wil Thorgan Hazard dus zeker niet afschrijven, maar is ook eerlijk dat zijn concurrenten momenteel hoger staan in de pikorde. Als je weet dat zij nog vrij jong zijn en alleen maar kunnen groeien, is dat niet veelbelovend voor Hazard's toekomst bij de nationale ploeg.

thorgan hazard rode duivels tedesco

Het interview van Domenico Tedesco over Thorgan Hazard:

Ook interessant