"Hans Vanaken denkt er dus toch nog aan om zo'n stap naar het buitenland te zetten"

Philippe Clement probeert iedere week zijn manschappen op scherp te zetten, maar dat dat in een Champions League wedstrijd beter lukt dan voor een wedstrijd tegen Moeskroen, lijkt maar normaal. Hein Vanhaezebrouck zag ook datzelfde effect bij Hans Vanaken.

"Een trainer doet alles om te vermijden dat zijn spelers dan minder scherp zijn in de competitie, maar je kan het hen eigenlijk niet kwalijk nemen", vertelt Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad. "Het is menselijk. Zelfs voor Hans Vanaken geldt dat. Ik vind Hans nog altijd aanwezig. Hij werkt hard en loopt ruimtes dicht. Ik vind het verval niet zo groot als sommigen doen uitschijnen."

West-Ham United

"Maar in de zomer was er sprake van West Ham en terwijl hij vroeger de indruk gaf dat hij van buitenlandse interesse niet wakker lag, gaf hij nu voor het eerst toe dat het hem wel aansprak. Hij denkt er dus misschien toch nog aan om zo'n stap te zetten en hij weet ook dat die clubs zich niet baseren op een 4-0-zege tegen Moeskroen. Neen, zij scouten hem in de Cham­pions League. Daar moet hij het tonen, en bij de Rode Duivels."