Marc Degryse snoeihard voor Vanhaezebrouck: 'Vroeg of laat krijg je een patat!'

Anderlecht gaat de laatste weken door een donkere periode. Na een snedige start in de Jupiler Pro League liep het echter helemaal spaak. Een slechte reeks in de competitie, een blamerende nederlaag tegen Spartak Trnava en de bekeruitschakeling; je zou als Anderlecht-coach voor minder humeurig rondlopen...

Maandagavond stond gewoontegetrouw de voetbaltalkshow Extra Time op het programma. Daarin was er uiteraard veel te doen over de gedragingen van Hein Vanhaezebrouck. Vooral Marc Degryse was vlijmscherp voor de trainer van Anderlecht: "Vanhaezebrouck heeft iedereen bij Anderlecht al op zijn plaats gezet. En hij blijft dat doen, ondanks de slechte resultaten. Vroeg of laat krijg je dan zelf een patat. Het enige wat hij nu nog moet doen, is met Coucke ruzie maken. Dan is het helemaal gedaan."

Hij ging zelfs nog een stapje verder... "Je moet toch wat aanvoelen wanneer je iets kunt zeggen of niet. Als je geen resultaten behaalt, moet je als trainer dimmen. Maar wat doet hij? Hij steekt nog een tandje bij!"