Anderlecht pakt eerste overwinning van het seizoen tegen rivaal Standaard (Throwback)

Anderlecht kon dit seizoen zijn stempel niet echt drukken. Vanaf het begin van de competitie moest het al achtervolgen. Pas op de zesde speeldag kon Anderlecht voor de eerste keer winnen dit seizoen.

In de 23ste minuut werd er een lange bal verstuur naar Gerkens die in het strafschopgebied neergaat. De jonge middenvelder van Anderlecht wordt op de grond gekopt en moet altijd een penalty krijgen maar Anderlecht krijgt geen. Na een halfuur is het dan toch prijs. Chadli krijgt de bal bij Saelemaekers na een slim hakje, die met een puntertje de bal in doel schuift. Kort voor de rust moest het altijd 2-0 staan. Saelemaekers gaf een prachtige voorzet naar Vlap, die alleen voor doel staat. Maar de Nederlander kopt de bal ver naast.

Tweede helft

Standard had niet echt grote kansen tot nu toe maar kreeg op het uur een vrije trap. Mpoku zette zich achter de bal en trapte de vrije trap perfect richting de hoek van het doel. Doelman Van Crombrugge stond paraat en speelde een uitstekende match. 2 minuten later is Standard daar weer. Carcela dribbelt zich naar wat vrijheid en kan voorzetten. De bal beland bij Laifis die kopt, maar ook nu staat Van Crombrugge op de goeie plaats.

In het absolute slot van de wedstrijd krijgt Anderlecht de kans op de 2-0 na geblunder achterin bij Standard. Amuzu kan profiteren en gaat alleen op doel af maar zijn schot schampt de paal.