Kunnen Cercle Brugge en AA Gent Stunten in Europa?

Terwijl de voetbalwereld de blik richt op de grote wedstrijden in Parijs, zijn er in Europa ook andere teams die strijden om hun plekje in de spotlights. Zo vechten Cercle Brugge en AA Gent voor een kans om door te stoten in het Europese voetbal. Cercle neemt het op tegen Molde in Noorwegen, terwijl Gent naar Denemarken reist voor een duel met Silkeborg. De grote vraag is of deze Belgische ploegen een sterke uitgangspositie mee naar huis kunnen nemen.

Molde vs. Cercle Brugge: Wat kunnen we verwachten?

Cercle Brugge is in de ban van een Europees avontuur. Na veertien jaar afwezigheid in Europa wisten ze vorige week donderdag hun eerste thuiswedstrijd te winnen. Ze versloegen Kilmarnock met 1-0, waardoor ze de volgende kwalificatieronde bereikten. Deze keer nemen ze het op tegen Molde. Hoewel hun start in de Belgische competitie moeizaam verloopt met 0 op 6, zorgt Europees voetbal altijd voor een extra motivatieboost. Coach Miron Muslic benadrukt het belang van deze wedstrijden: “De volgende stap is Molde, maar Europa betekent meer dan kwalificaties.” Met deze mentaliteit reist Cercle af naar Noorwegen, vastberaden om zich te bewijzen in de Europa League.

Hoe staat Molde ervoor?

Molde is een sterke tegenstander. Ze staan momenteel vierde in hun eigen competitie, maar met slechts 1 op 9 is hun recente vorm niet indrukwekkend. Toch mogen ze niet worden onderschat; ze hebben onlangs Silkeborg, de tegenstander van Gent, uitgeschakeld in de Europa League. Hoewel Molde als favoriet wordt beschouwd tegen Cercle Brugge, is een verrassende prestatie van de Belgen niet uitgesloten. Er wordt een spannende wedstrijd verwacht met meer dan 3,5 doelpunten. Als je denkt dat Cercle Brugge kan verrassen, overweeg dan de verhoogde noteringen bij Unibet van 4.50 voor ‘Cercle Brugge scoort in beide helften’.

Silkeborg vs. AA Gent: Kan Gent zich herpakken?

AA Gent kende een teleurstellend weekend. Ze verloren van promovendus Dender, wat voor veel twijfels zorgde bij de Buffalo's. Coach Wouter Vrancken had Dender weliswaar als een geduchte tegenstander aangemerkt, maar een nederlaag was absoluut onaanvaardbaar. Nu moeten ze zich herpakken en vertrouwen putten uit hun eerdere overwinningen tegen Vikingur.

Wat kunnen we verwachten van Silkeborg?

Silkeborg begon hun seizoen sterk met 6 op 9 punten, maar werd al snel uit de Europa League geknikkerd door Molde. In vier van hun vijf wedstrijden dit seizoen kregen ze minstens één tegendoelpunt. Ook tegen Gent lijkt een tegendoelpunt onvermijdelijk. Hierdoor lijkt de weddenschap ‘beide teams scoren + meer dan 2,5 doelpunten’ een goede optie bij Unibet, met een notering van 1.87.

Welke wedstrijd krijgt de voorkeur?

Voor de fans die een gokje willen wagen, zijn er meerdere interessante weddenschappen beschikbaar. Denk aan:

Tip:Download de gloednieuwe app van Unibet