KVK-voorzitter maakt Club-fans wild met drastisch voorstel: "Terechte kampioen al gekend"

De wereld lijdt momenteel onder het COVID-19 virus. Verscheidene evenementen en sportwedstrijden worden afgelast. Ook de Jupiler Pro League nam vandaag zijn maatregelen. Alle wedstrijden van komend weekend worden achter gesloten deuren gespeeld, de bekerfinale wordt uitgesteld en vanaf 1ste amateurklasse wordt er niet meer gespeeld tot einde maart. Maar KVK-voorzitter Allijns oppert voor nog drastischere maatregelen.

"Zondag eindigt de reguliere competitie. Die laatste speeldag moet gespeeld worden. De kampioen en de daler zullen dan bekend zijn. Waarom moeten we daarna dan nog play-offs spelen, misschien dan nog achter gesloten deuren? Dat heeft totaal geen zin. Het gezond verstand moet primeren.", vertelt hij in een interview. "Waarom zou je op basis van een klassement na 30 wedstrijden niet kunnen overgaan tot de toekenning van die Europese tickets? In de ons omringende landen nemen ze maatregelen in het voetbal. Maar wij zijn blijkbaar weer slimmer dan al die andere landen."

Natuurlijk staat er voor Kortrijk niet veel meer op het spel maar daar gaat het niet om volgens Allijns: "Ik weet niet wat er bij andere clubs leeft, dit is een statement van mezelf. De rest hoeft me niet te volgen, maar ik hoop alleen dat er vanaf morgen geen coronavirus meer is in België. Mijn vrouw is apothekeres, ik zie wat er allemaal gebeurt."