“Het respect tussen Sergio Ramos en Thibaut Courtois is zeer groot!”

Real Madrid is momenteel aan een zeer sterk seizoen bezig, zowel offensief als defensief… en dat laatste mag je echt wel een verrassing noemen. Het lijkt nu al de titel van de defensie te gaan worden. Achttien clean sheets, waarvan zeventien van Courtois en één van Aréola. Dat zie je bij Real zelden.

“Dat zijn inderdaad indrukwekkende cijfers die Thibaut kan voorleggen”, vertelt Thierry in Het Laatste Nieuws. “Dat hij bij Atlético zulke cijfers had, was logischer, omdat daar veel compacter gespeeld werd. Maar dit seizoen komt Real defensief veel beter voor de dag dan gewoonlijk. Iedereen voert zijn taken uit, iedereen vecht voor iedereen. Er is minder ruimte in de rug van de backs.”

“Marcelo bijvoorbeeld gaat nog altijd naar voren, maar komt nu sneller terug. En Sergio Ramos presteert top, hè. Aanvallend loopt het wat moeilijker bij Real, maar hij compenseert dat door nu al twaalf keer te scoren, vooral vanaf de stip.”

Ramos

“Thibaut weet trouwens hoe belangrijk Ramos is, en omgekeerd ook. In het begin dacht men dat hij Thibaut minder goed gezind zou zijn, omdat hij en Navas zeer goed bevriend zijn, maar dat was onzin. Het respect tussen hen is groot”, besluit Thierry.