De Bilde: "Als je door de aanwezigheid van Kompany mogelijkheden verliest, is Anderlecht je plaats niet"

De Bilde: "Als je door de aanwezigheid van Kompany mogelijkheden verliest, is Anderlecht je plaats niet"

Analist en ex-speler Gilles De Bilde ziet de situatie bij Anderlecht met lede ogen aan. Hij heeft vooral zijn twijfels bij de combinatie met Vincent Kompany en Franky Vercauteren en stelt zich de vraag wat de meerwaarde van de verdediger is als manager/trainer. 

"Het is sowieso al een tegenstrijdige visie: Franky kijkt naar de tegenstander en naar andere facetten van het spel, terwijl Vincent uitgaat van eigen sterkte en het voetballend vermogen”, begint De Bilde bij VTM NIEUWS. “Maar daarvoor moet je de spelers hebben en dat is duidelijk een probleem. De vraag is toch hoe het nu verder moet."

"Vincent zegt dat er ook na het verlies in Oostende alles behalve moet getwijfeld worden aan zijn visie en dat hij geen compromissen wil sluiten. Allemaal goed en wel, maar wat doet Franky dan in het verhaal? Als je door de aanwezigheid van Kompany een deel van je mogelijkheden verliest, is Anderlecht je plaats niet."

"Kijk, ik gun het Anderlecht van harte, maar met de beste wil van de wereld zie ik niet hoe ze dit nog kunnen omdraaien op korte termijn en play-off 1 kunnen halen.”