Gilles De Bilde kon ooit voor Atlético Madrid spelen: "Een bad met zeven vrouwen"

Gilles De Bilde is tegenwoordig aan de slag als co-commentator bij Eleven Sports. Natuurlijk kennen we hem allemaal omwille van zijn prachtige voetbalcarrière. Gilles De Bilde speelde 25 matchen voor de Rode Duivels, won in 1995 de Gouden Schoen en voetbalde onder meer voor Eendracht Aalst, RSC Anderlecht, PSV en Sheffield.

Atlético Madrid

Ooit kreeg De Bilde de kans om bij Atlético Madrid te tekenen. Toch koos de Belgische aanvaller verrassend voor RSC Anderlecht. "Ik ben twee dagen naar Madrid gegaan om te praten. Ik weet nog hoe Michel Verschueren mij belde toen ik op de luchthaven stond. Hij gaf me Constant Vanden Stock door en hij vertelde: 'Gilles, pas op. Ze gaan je daar in een bad met zeven vrouwen steken en je zult niet anders meer kunnen dan tekenen'. Van dat bad heb ik niets gezien en ik gewoon gewoon bij Anderlecht getekend.", aldus Gilles De Bilde.

Krist Porte

Gilles De Bilde zal echter ook altijd herinnerd worden als de man die Krist Porte en vuistslag gaf. Porte, speler van Eendracht Aalst, brak zijn neus en oogkas en scheurde zijn netvlies. De Bilde kreeg daarom zovele jaren later (in 2008) een boete van €10.000 nadat Porte een klacht had ingediend. De voetbalbond schorste hem ook enkele maanden en was kop van jut in de Belgische voetbalwereld. Gilles De Bilde is ook gekend in Nederland. Hier zien we een video uit 2018 waar hij spreekt over de beleving rond de Rode Duivels.

Gilles De Bilde