VAR geeft duidelijke uitleg over Verstraete-Vanaken: "Twijfel en dus geen clear error."

Er was zondagmiddag enorm veel te doen over de VAR tijdens Club Brugge-KAA Gent. Bij de gele kaart van Dennis greep de VAR terecht in, maar later sloegen ze de bal wel volledig mis nadat Verstraete Hans Vanaken zonder pardon tegen de vlakte werkte. Over die laatste fase geeft eindverantwoordelijke Kris Bellon zijn eerlijke mening.

HNB suggereerde dat het penalty had moeten zijn, waarop Kris Bellon het volgende antwoordde:

"Ja. Dat besefte ik ook toen ik thuiskwam. Maar er is een uitleg voor. Het ging bij ons om het totaalbeeld. Ten eerste stond Van Driessche uitstekend geplaatst en deed hij meteen teken dat het geen fout was. Wij gingen mee in die gedachtegang. Ten tweede zagen wij op de beelden dat Verstraete over de bal - die Bronn wilde ontzetten - was gesprongen en dat hij zo op Vanaken was terechtgekomen. We hebben te snel besloten om die twee elementen te volgen. We hadden moeten zeggen: Keep it simple."

Twijfel en geen clear error dus? "Klopt. Ik had in Brams oortje moeten zeggen: Je komt maar beter kijken. En dat zou Bram dan ook wel hebben gedaan. Toen we dan thuis de beelden van de camera achter het doel zagen, werd wel duidelijk: we zaten ernaast. Geen prettig gevoel."