De wegen van Anderlecht en Nacer Chadli zijn stilaan aan het scheiden: 'Nog één laatste avontuur'

De wegen van Anderlecht en Nacer Chadli zijn stilaan aan het scheiden: 'Nog één laatste avontuur'

Nacer Chadli ontpopte zich dit seizoen tot de revelatie van Anderlecht. Hij speelde zich in no time in de harten van de supporters en die hopen - net als het bestuur - dat de Rode Duivel zijn verblijf in het Astridpark verlengt. Dat lijkt echter moeilijker te worden dan gedacht. 

Chadli kwam naar Anderlecht met als doel om weer speelminuten te verzamelen en het spelplezier te hervinden met het oog op het EK. In zijn uitleenbuurt werd dan ook geen aankoopoptie opgenomen. Zoals het er nu uitzien keert hij na dit seizoen dus gewoon terug naar Monaco.

"Wat volgend seizoen betreft, daarover kan ik jullie nog niets zeggen", klinkt het bij Chadli in Het Laatste Nieuws. "Er is nog geen akkoord in de maak met Anderlecht. We zullen aan het eind van dit seizoen samenzitten met Sporting en met AS Monaco. Ik heb daar geen uitgesproken mening over, ik laat alle mogelijkheden open."

Avontuur

Chadli zelf liet eerder wel al weten dat hij na het EK graag nog een laatste avontuur aangaan dat zowel sportief als financieel interessant is. Door zijn contract bij Monaco is hij verzekerd van 230.000 euro bruto per maand. Daarnaast hangt er prijskaartje van 12 miljoen euro rond zijn nek. Monaco wil daar natuurlijk zoveel mogelijk van recuperen. Het wordt een kostenplaatje dat wel erg hoog is voor Anderlecht. 

Het bestuur van Anderlecht geeft wel te kennen dat het bereid is om een inspanning te leveren die overeenkomt met de transferprijs en het salaris van een speler, wiens doorverkoopprijs, op de leeftijd van dertig jaar, nochtans niet zo hoog ligt. Maar veel illusies maakt men zich niet in het paars-witte huis. "Het wordt heel moeilijk om hem te houden. Of zelfs onmogelijk", klinkt het daar.