Franky Van der Elst: "Brugge kampioen? Misschien", "Anderlecht in Play-off I? Neen"

Franky Van der Elst: "Brugge kampioen? Misschien", "Anderlecht in Play-off I? Neen"

Sporza ging in Spanje opzoek naar Franky Van der Elst, assistent-coach bij KV Oostende. Gewapend met enkele prangende vragen over het tweede deel van de Jupiler Pro League.

1. Wie zal er degraderen?
"KV Oostende alvast niet. We zijn uiteraard nog niet gered, maar er zijn ploegen die er slechter voorstaan dan wij. Verder maakt het voor mij niet uit wie degradeert. Ik heb geen voorkeur en het zou ook niet correct zijn om te zeggen wie moet zakken."

2. Is de kampioen met Club Brugge al bekend?
"Nog niet helemaal, maar de kans is wel heel groot. Club is al het hele seizoen de betere ploeg en ik zie niet in waarom er een groot verval zou komen. Bij puntenverlies in de eerstvolgende match tegen Anderlecht weet je het maar nooit, maar ik denk wel dat Club kampioen wordt."

3. Haalt Anderlecht Play-off 1 nog?
"Ik zeg al een hele tijd dat Anderlecht het niet zal halen. De eerste match tegen Club Brugge wordt heel belangrijk. Eigenlijk zou Anderlecht die wedstrijd moeten winnen om nog volop kans te maken. Maar aan het einde van de rit halen ze het niet, denk ik."

4. Wie wint de Gouden Schoen?
"Volgens mij heeft Hans Vanaken een grote kans om zichzelf op te volgen. Over het hele kalenderjaar is hij de betere geweest. De jongens van Genk zoals Trossard of Malinovski zijn weg en zullen in de tweede stemronde niks meer halen. Mbokani heeft het ook goed gedaan, maar als alles opgeteld zal worden, dan moet Vanaken het kunnen halen."