NEE!? Transfer De Bruyne naar Anderlecht was rond... Maar bij KRC Genk kreeg hij taart!

Jean Kindermans, verantwoordelijk voor de jeugdopleidingen bij RSC Anderlecht heeft in Sport/Voetbalmagazine verklapt dat de transfer van een piepjonge Kevin De Bruyne eigenlijk zo goed als rond was. Papa Hedwig was supporter van Anderlecht en stond te springen om zijn tienjarige zoon in het shirt van zijn favoriete ploeg te zien spelen.

"Robert Steeman, toenmalig hoofd van de jeugdscouting, werd gerustgesteld door vader Hedwig", vertelt Kindermans. "Zo liet hij weten: 'Maandag komen we tekenen, maar ik heb wel een probleem: ik heb aan Genk beloofd dat hij in het weekend een training zou komen volgen'."

"Op maandag krijgt Steeman plots telefoon van vader Hedwig: ‘Kevin heeft bij Genk de verjaardag van een ploegmaatje gevierd en hij vond het daar zo plezant dat hij wil blijven. Ik heb hem gezegd: oké, je mag het een seizoen bij Genk proberen. Maar wees gerust meneer Steeman: volgend seizoen komen we naar Anderlecht'."

"We hebben Kevin nooit meer gezien, na dat telefoontje. Hij mocht taart eten en er was muziek. Op die leeftijd telt de ambiance en niet het voetbal. En die vader wilde zijn zoon een plezier doen... Niemand die had kunnen voorspellen dat De Bruyne uiteindelijk zou staan waar hij nu staat."