Simon Mignolet: "In de toekomst zullen we nóg betere prestaties leveren"

Simon Mignolet houdt een dubbel gevoel over aan de wedstrijd tegen Lazio Roma. Een tweeslachtig gevoel overheerst, ergens tussen trots en ontgoocheling, zoals hij zelf omschrijft. Logisch ook, want Club was heel dichtbij die volgende ronde. Volgens Mignolet heeft de ploeg gelukkig wel héél wat goede zaken geleerd uit deze campagne.

"Niet afgaan en de kopjes hoog houden, dat was de bedoeling bij de rust", begint Mignolet in Het Laatste Nieuws. "En dan weet je maar nooit. Eén lange bal of stilstaande fase... en dat is exact wat er gebeurd is. Op het einde moet die bal gewoon goed vallen. Lazio ging aan het bibberen. Zij hadden alles te verliezen en wij alles te winnen. We waren er zó dicht bij, maar je ziet dat je niet alles in de hand hebt.

"Vanaf de loting had ik gezegd dat we tot de laatste speeldag zouden meestrijden. Niemand had gedacht dat het tot de laatste seconde van de laatste match zou duren. Dit was een enorm goeie campagne. Zes punten tegen Zenit, niet verloren tegen Lazio. Dat wil iets zeggen - het is een enorme stap vooruit ten opzichte van vorig jaar. We hebben getoond waar Club voor staat."

Europa League

"Het was een heroïsche prestatie, we waren er heel dicht bij. Vooral voor de jonge jongens is dit een ongelooflijke ervaring. In de toekomst zullen we dankzij dit soort matchen nóg betere prestaties leveren. Dit moeten we meepakken in de Europa League."