Ex-Rode Duivel werkt stevig aan conditie in tussenseizoen na (alweer) dramatisch seizoen (VIDEO)

Zakaria Bakkali heeft er niet bepaald een topseizoen opzitten bij RKC Waalwijk. Hoewel de Nederlandse club knap negende eindigde in de Eredivisie, waren zijn persoonlijke statistieken nu niet echt om over naar huis te schrijven. Bakkali verzamelde amper 483 speelminuten en scoorde daarin drie keer. Daarom heeft hij zichzelf dan ook voorgenomen om er volgend seizoen wel te staan. En dat mag je gerust letterlijk nemen.

Zakaria Bakkali traint bij in het tussenseizoen

Op zijn Instagram Story zagen we Zakaria Bakkali in het tussenseizoen namelijk al serieus wat bijtrainen. Op onderstaande video's zien we hem sprintjes trekken en zijn conditie onderhouden op de loopband. Zeker geen wereldschokkend nieuws, maar het staat wel vast dat Bakkali zich optimaal wil voorbereiden op het nieuwe seizoen. En dat zal broodnodig zijn, want bij RKC Waalwijk kon hij zijn stempel nog niet drukken. Bovendien gaat hij zijn laatste contractjaar in.

@voetbalflitsen.be Zakaria Bakkali wil volgend seizoen duidelijk knallen bij RkC 🙏 #fyp#fu#foryoupage#pourtoi#vf#voetbalflitsen#football#voetbal#soccer#futebol#fifa#fussbal#futbol#bakkali#rkcwaalwijk#rkc♬ Running Up That Hill (A Deal With God) [2018 Remaster]

Zakkaria Bakkali Anderlecht RKC Waalwijk

Op 3 augustus 2022 ruilde Bakkali Anderlecht transfervrij in voor RKC Waalwijk. Geen verrassende transfer, want de ex-Rode Duivel zat al langer op een zijspoor bij paars-wit. Terwil hij destijds indruk maakte bij PSV en Valencia, kon hij zijn stempel als toptalent nooit drukken bij Anderlecht. In totaal speelde hij 28 wedstrijden voor Anderlecht en was hij goed voor vier goals en twee beslissende passes. Bij RKC wilde hij zijn carrière nieuw leven inblazen, maar vooralsnog zonder succes. Zijn club kende een goed seizoen, maar Bakkali zelf veel minder. De Belgische vleugelspeler stond amper twee keer in de basis en viel zelf enkele keren naast de selectie. Dan ging het Michel Vlap, die andere RSCA-flop, veel beter voor de wind, hij haalde Europees voetbal met FC Twente!

Bakkali disciplinair geschorst

De 27-jarige ex-Rode Duivel werd voor de match tegen Vitesse zelfs samen met een ploegmaat disciplinair geschorst vanwege ontoelaatbaar gedrag. De coach van RKC Waalwijk, Joseph Oosting, gaf tekst en uitleg bij het voorval met de Anderlecht-flop. "Zonder al te diep in te gaan wat er precies gebeurd is, is het duidelijk dat het gedrag wat zij hebben laten zien niet kan. Ik kan veel hebben, spelers kunnen best ver gaan bij mij. Maar een keer is het klaar. Als je dan als trainer niet optreedt, wordt je gezag ondermijnd. Het is net als met kleine kinderen, je hebt ze lief, maar een keer moet je ze straffen.", klonk het. Vooral een gebrek aan discipline is dus een belangrijke reden voor zijn (alweer) mindere seizoen.

Zakaria Bakkali RKC uit de selectie gezet

Ook interessant