Wie is Gunter Van Handenhoven, Belgische ex-voetballer en assistent-trainer bij KV Mechelen?

Het is algemeen geweten dat voetballers na hun carrière graag in de voetballerij actief blijven. Sommigen kiezen ervoor om in de mediawereld te duiken, anderen blijven graag op het grasveld staan. Over waarom niet beide? Dat was alvast wat Gunter Van Handenhoven deed. Leer de voormalige profvoetballer hier wat beter kennen.

Wie is Gunter Van Handenhoven?

Gunter Van Handenhoven is een Belgische ex-profvoetballer van Congolese afkomst. Van Handenhoven is geboren op 16 december 1978 en is momenteel dus 44 jaar. De wat oudere voetbalfans onder ons zullen hem nog wel kennen door zijn voetbalcarrière. Hij speelde namelijk heel wat matchen op het hoogste niveau, verdeeld over KV Mechelen, KAA Gent, La Louvière, Lokeren en Roeselare. Verder droeg hij ook de kleuren van FC Metz, Al-Ahli, FCN Sint-Niklaas en KFCO Wilrijk. Bij die laatste sloot hij zijn actieve carrière in 2010 af. Daarna rolde hij al snel in de mediawereld...

Gunter Van Handenhoven Sporting Telenet reporter 

Na zijn voetbalcarrière had Van Handenhoven al snel z'n zinnen gezet op de mediawereld. In 2011 en 2012 werkte hij voor Sporting Telenet - tegenwoordig Play Sports - als lijnreporter. Dat deed hij in 2020/21 overigens ook voor Eleven Sports. Daarna werd hij teammananger bij Anderlecht, waar hij in 2019 de laan werd uitgestuurd. Hij werkte daarna nog even als assistent van Karim Belhocine bij KV Kortrijk en is momenteel assistent-trainer van Steven Defour; bij KV Mechelen.

Gunther Van Handenhoven zus

Gunter Van Handenhoven heeft ook een bekende zus: Sandrine. Ze is zes jaar jonger en werd in de beginjaren 2000 bekend als zangeres omdat ze derde werd in het populaire zangprogramma Idool. Ze scoorde hits met Goosebumps en Story of us. Ze werkte ook nog als reporter.

Gunther Van Handenhoven (ex-) vrouw Ann Van Elsen

Toen Gunter nog voetbalde, vormde hij een glamourkoppel met Ann Van Elsen. Ons allen bekend, want Ann werd in 2002 verkozen tot Miss België. Ze stapten in 2008 in het huwelijksbootje en kregen samen een dochter, alvorens vier jaar later uit elkaar te gaan.