Hoe zou het nog zijn met Wilfred Ndidi, voormalig toptalent van KRC Genk?

Wilfred Ndidi voetbalt tegenwoordig bij het Engelse Leicester, maar wij kennen hem vooral als één van de grootste talenten die ooit voor KRC Genk voetbalden. Hoe zou het nog zijn met de Nigeriaanse middenvelder? Wij zochten het voor jou uit...

Ndidi doorliep zijn jeugd bij de Nat Boys FC en versierde in januari 2014 een proefperiode bij KRC Genk. De Limburgers zagen toen al dat de jongen talent had en besloten hem te contracteren. Op 31 januari 2015 maakte hij zijn debuut als verdediger, maar dat seizoen zou hij echter maar zes wedstrijden spelen. Het seizoen nadien werd hij voor het eerst uitgespeeld als middenvelder en dat bleek een succes.Het was pas het jaar nadien dat hij echt bepalend was voor zijn team.

Aan de zijde van Alejandro Pozuelo groeide hij uit tot een echte sensatie in de Jupiler Pro League.. Hij scoorde in de Play-Offs nog het 'doelpunt van het jaar' tegen Club Brugge en zag zijn waarde steeds meer stijgen. In de winter van 2016-2017 werd hij voor een bedrag van twintig miljoen euro aangetrokken door Leicester City. De 21-jarige Ndidi is er dit seizoen basisspeler en wordt nauwlettend in het oog gehouden door de Engelse topclubs. De jonge middenvelder is ook 14-voudig Nigeriaans internationaal en mag komende zomer naar het WK.