Riemer: “Alle drama bij Anderlecht heeft me een betere coach gemaakt"

Brian Riemer werd enkele weken geleden de laan uitgestuurd bij Anderlecht. De Deen heeft ondertussen een nieuwe job beet, hij wordt namelijk bondscoach van Denemarken. In zijn eerste officiële interview deed hij alvast een boekje open over Anderlecht, de Jupiler Pro League en de Belgische media. 

“Als je dichtbij het Belgisch voetbal staat, dan besef je dat het daar soms een circus is. Ook de media droegen daar bij toe. Drama haalde het geregeld van de rede. Uiteindelijk ging het niet meer echt over winnen of verliezen. Zolang er maar drama was. Het was onmogelijk geworden om de mensen nog te plezieren.”

Anderlecht

"Maar dat wist ik toen ik voor Anderlecht tekende. Dat is eigenlijk ook wat ik wilde. Die ervaring zou me veel bijbrengen en me sterker maken. Het maakt me nu alleszins een betere coach om in deze job te stappen.”

 “Op het einde was ik het wel echt wel beu en had ik er genoeg van. Ik vond dat ik meer te bieden had, al kwam dat ontslag uiteindelijk wel als een verrassing. Ach, het is inmiddels een afgesloten hoofdstuk.”