Vandenbempt streng voor Kompany: "Verkeerde keuze. Hij is nog niet 1 keer goed geweest"

Peter Vandenbempt heeft bij Sporza zijn wekelijkse analyse gedaan over de Jupiler Pro League. Hij had het onder meer over de thuisnederlaag van RSC Anderlecht en de verkeerde keuzes van coach Vincent Kompany.

Lissens

"Ik vind dat Vincent Kompany gisteren als trainer een slechte beurt gemaakt heeft, met een paar keuzes die finaal niemand begrepen heeft. De meest opvallende was Miazga, die al heel lang een zekerheid geworden is achterin. Samen met Delcroix was er de voorbije maanden eindelijk stabiliteit in de defensie, behalve dan een doelman die erachter staat en geen zekerheid biedt. Miazga is ook bij de beste koppers in de competitie en is de leidersfiguur achterin. Maar blijkbaar vindt Kompany dat de jonge Lissens beter is. Neen, dat is niet goed gedaan", aldus Vandenbempt.

Ashimeru

De analist had het ook over de keuze om Ashimeru te laten starten ipv El Hadj. "El Hadj was vorige week bij Cercle niet goed, maar is wel een jong talent dat de voorbije weken toch geëxcelleerd heeft in een ploeg die vaak een groot gebrek aan creativiteit etaleert. Hij zat - net als Amuzu - op de bank voor nieuwe rekruut Ashimeru, die duidelijk niet klaar was. Bruun-Larsen mag elke keer opnieuw starten en is nog niet één keer goed geweest", besluit Vandenbempt

Ook interessant