Entourage Witsel: “EK zal te snel komen voor Axel, kijk naar wat er met Remco Evenepoel gebeurd is”

Axel Witsel is momenteel out met een zware blessure. De middenvelder moet binnenkort onder het mes en dan begint een heel lange revalidatieperiode. Op dit moment ziet vader Thierry weinig kans dat Axel het EK zal halen, maar alles hangt af van zijn revalidatie.

“Hij zou natuurlijk graag fit zijn”, vertelt vader Thierry in Het Laatste Nieuws. “Het is simpel: we hebben momenteel geen doelen , dus ook niet de nationale ploeg. Of toch, hij wil zo goed mogelijk revalideren. Zijn herstel is het belangrijkste en krijgt prioriteit. We mogen zeker niet te snel gaan. De eerste weken zullen we zien hoe de blessure evolueert.”

“Axel mag zich niet verbranden. Kijk naar wat er gebeurd is met die wielrenner, Remco Evenepoel. Hij is te snel gegaan en kent een kleine terugval. We willen geen enkel risico nemen. Want: stel dat Axel zou hervallen, ben ik niet zeker dat hij weer helemaal de oude wordt."

0 Procent

"Vandaag de dag is er nul procent kans dat hij het EK haalt. Op dit moment kan ik onmogelijk iets anders zeggen. Alles hangt af van de revalidatie. Maar de pees is nog in goede staat, misschien vergemakkelijkt dat het herstel. Kom binnen twee maanden eens terug. Misschien kan ik er dan een ander percentage op plakken."

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link