WOW! Vijf records in het voetbal die nooit zullen verbroken worden

Wij geven een overzicht van vijf records in het voetbal die hoogstwaarschijnlijk nooit meer zullen verbroken worden. 

  1. De meeste goals gescoord door een doelman
    Keepers hebben voornamelijk maar één opdracht: ballen tegenhouden. Toch is er één zeer opvallende doelman die 131 keer wist te scoren. Rogerio Ceni stond er niet alleen om gekend om strafschoppen tegen te houden. De Braziliaanse doelman trapte zowel de penalties als de vrije trappen bij zijn club Sao Paulo. Het is een zeer opvallend feit. Zeker als je weet dat bijvoorbeeld Ryan Giggs maar 114 keer kon scoren in zijn clubcarrière.
  2. De meeste goals gescoord
    Bijna alle voetbalfans denken dat Pele de meeste goals heeft gescoord. Niets is minder waar. Het record staat op naam van 'Josef Bican'. De Oostenrijkse voetballer scoorde maar liefst 1468 keer in zijn carrière. De Braziliaanse Pele scoorde 1389 doelpunten in 1375 wedstrijden.
  3. Vijf Europese bekers na elkaar
    Real Madrid is de enige club die erin slaagde om vijf keer na elkaar een Europese beker te pakken. Men deed dit tussen 1955 en 1960 met sterspelers zoals Di Stéfano en Puskás.
  4. Het hoogte aantal toeschouwers
    In de WK-finale van 1950 tussen Brazilië en Uruguay werd dit record verbroken. Er zouden in totaal 173.850 tickets verkocht zijn, maar er zouden werkelijk meer dan 210.000 mensen in het stadion geweest zijn.
  5. De hoogste score in een voetbalwedstrijd
    Op 31 oktober 2002 speelden AS Adema en SO l'Emyrne tegen elkaar. De wedstrijd eindigde op 149-0. Deze wedstrijd is opgenomen in het Guinness Book of Records voor de hoogste score in een voetbalwedstrijd. De wedstrijd ging door in Madagascar en zou uitmaken wie er kampioen werd. Vanwege het zeer slecht fluiten van de scheidsrechter in de voorgaande wedstrijd, namen de spelers uit protest het lot in eigen handen en "scoorde" 149 owngoals. De manager van SO l'Emyrne werd voor drie jaar geschorst en vier spelers uit het team werden geschorst tot het einde van het seizoen. Opvallend!