Zo concreet is het plan van Bart Verhaeghe om een BeNe-Liga op te richten

Zo concreet is het plan van Bart Verhaeghe om een BeNe-Liga op te richten

Onze Jupiler Pro League en de Eredevisie gaan mogelijk snel samen. Dat heeft Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe dinsdag gezegd. Volgens de beleidsbepaler komt er op korte termijn een BeNe-Liga. Verhaeghe denkt dat het de enige manier is voor clubs uit Nederland en België om aansluiting te vinden bij de Europese top. 

"We zijn bezig met het samenstellen van een competitie – met waarschijnlijk tien Nederlandse en acht Belgische clubs – die een markt van 28 miljoen mensen aan zal spreken", zegt Verhaeghe tegen het Franse Le Monde. Het is al even stil rond de BeNe-Liga. Eind mei werd er vergaderd door topclubs uit Nederland en België. 

Eerder zei hij nog dat als het niet komend seizoen gaat gebeuren, het binnen drie jaar zal zijn, maar daar is hij ondertussen al op teruggekomen: "Het belangrijkste is dat we er mee bezig zijn, maar we willen ons niet vastpinnen op een of andere deadline", verklaart hij aan Sporza. "In België loopt het tv-contract binnenkort af, in Nederland nog niet. Dat zijn zaken waar we rekening mee moeten houden. We willen nu ook al anticiperen op de hervorming van het Europese voetbal vanaf 2024."