Mourinho heeft les geleerd: ''Ik zal nooit meer een wedstrijd weggooien''

Mourinho heeft les geleerd: ''Ik zal nooit meer een wedstrijd weggooien''

Manchester United-coach José Mourinho heeft laten weten dat hij in zijn tijd bij Chelsea geen waarde hechtte aan duels in de FA Cup. De Portugees gaf namelijk prioriteit aan de eerste wedstrijd in de Champions League tegen FC Barcelona en de finale van de League Cup tegen Liverpool.

"Wellicht zijn wij als buitenlandse trainers... Niet iedereen bestudeert en begrijpt de cultuur van dit land. De verrassingen die plaatsvinden zijn vanwege de instelling. Je denkt dat het makkelijk zal worden en het is niet makkelijk. De clubs in de lagere competities worden beter en beter", zo begint Mourinho op de persconferentie van zaterdag.

Mourinho verloor met Chelsea van Newcastle (1-0) in de vijfde ronde van de FA Cup, wat de fans van The Blues niet konden begrijpen. "In dezelfde week verloren met 2-1 van Barcelona en wonnen we de League Cup dankzij strafschoppen. Maar het FA Cup-duel met Newcastle liet ik links liggen, dat was een te grote gok. Mijn aandacht ging veel te veel uit naar Barcelona en Liverpool."

Wijze les

De oefenmeester heeft zijn lesje geleerd: "Het was enerzijds goed omdat we Barcelona over twee wedstrijden uitschakelden en de League Cup wonnen. Maar anderzijds was het niet goed dat ik onze kansen in de FA Cup vergooide. Dat zal ik nooit meer doen. Als ik verlies, is het omdat de tegenstander beter was of wij niet goed speelden. Maar ik zal nooit meer een wedstrijd weggooien. Dat was een wijze les."