Onlangs nog Club Brugge-target, nu FLITSEND in de Youth League: "You can't stop him" (VIDEO)

Bij Club Brugge zullen ze ongetwijfeld blij zijn dat de transferzomer er helemaal opzit. Want het is een van de meest rumoerige van de afgelopen jaren geweest. Denk maar aan de saga-De Ketelaere, die gisteren zijn CL-debuut maakte voor AC Milan. Maar ook aan inkomende zijde passeerden er tal van namen. Eén van hen, was Adedire Mebude. De groeibriljant van Manchester City werd door Fabrizio Romano gelinkt aan blauw-zwart, maar een deal volgde niet. Ondertussen flitst de 18-jarige wel gewoon verder in de Youth League.

Adedire Mebude Youth League

Mebude staat bij Manchester City te boek als een groot talent, maar zoals iedereen wel weet, zijn de Citizens niet te beroerd om toppers te laten gaan met terugkoopclausule. Dat is bij Belg Roméo Lavia, die zwaar indruk maakte in de Premier League, niet anders. Mebude verzamelde in 30 matchen met de U18 al vijftien goals en negentien assists. Ook in het eerste Youth League-duel tegen Sevilla, 1-5 winst, lukte hij een goal en assist. En nog een knappe goal ook! De fans zien heel wat potentieel in hem. 

"Mebude is uitstekend. Je kan hem niet stoppen op dat niveau."

"Mebude en Borges waren griezelig voor Man City."

"Prachtige goal van Mebude. Hij lijkt indruk te maken telkens als hij speelt. Hij heeft de fysieke kwaliteiten om boven z'n leeftijd te spelen."

"Mebude is een echte baller. Ik kan niet wachten."

Bekijk hier de knappe goal van Mebude:

Ook interessant