ONGEZIEN! Politie verliest controle in Lokeren en gaat bijna met elkaar op de vuist

Ongeziene taferelen op Daknam, vrijdagavond in de mogelijks laatste wedstrijd van Sporting Lokeren in 1B. Terwijl de supporters op voorhand hadden gehoopt op een mooi afscheid, werd de wedstrijd als risicomatch aanzien. De nodige oproerpolitie stond dan ook klaar aan de zijkant van het stadion.

Toen de wedstrijd in tweede helft moest worden stil gelegd, omdat de fans van Lokeren vlagjes op het veld gooiden, mocht de oproerpolitie een eerste keer aantreden. Helaas had dat het omgekeerde effect, en begon het dan pas écht uit de hand gelopen. 

Ook bij de politie zelf leek er onduidelijkheid te zijn. Zo ging een 'stille agent', bijna op de vuist met iemand van de oproerpolitie. Volgens een van de fans in de spionkop werd zelfs een kind met pepperspray geraakt. Krijgt dit verhaal nog een staartje?

Overmeire

Ook kapitein Killian Overmeire was niet te spreken over het optreden van de politie: "De fans zitten in de miserie en dan ga je het er nog wat inwrijven. Dat is gewoon lachen met de mensen. Ik kan de frustraties van die supporters heel goed begrijpen."

"Die 2 rode kaarten, dat was ook al wat lachen met onze miserie. Een beetje meer respect mag wel. Ik heb veel respect voor de supporters dat ze het kot niet afbreken, want als je ze zo gaat uitdagen, dan zoek je het gewoon. Chapeau dat ze toch gekalmeerd zijn."