Straf: 2-voudige topschutter uit JPL scoort hattrick in 15 minuten ... voor ploeg uit 1ste Nationale

De Croky Cup is goed begonnen voor RFC Liège, een club uit Eerste Nationale. In de derde ronde van de Beker wonnen ze met 1-5 van Tamines, een club uit Derde Nationale. Op zich geen opvallend resultaat, maar wel als je weet wie een hattrick scoorde. Die eer was namelijk weggelegd voor Jérémy Perbet, jullie allen wellicht bekend.

Jérémy Perbet is een 36-jarige aanvaller die zich twee keer tot topchutter kroonde in de Jupiler Pro League, namelijk met Bergen en Charleroi. Daarnaast speelde hij ook voor Villarreal, AA Gent, Club Brugge, KV Kortrijk, Sporting Lokeren en OH Leuven. Nu speelt hij dus in Eerste Nationale, maar het is duidelijk dat hij nog niet versleten is. Liège wil dit seizoen promoveren naar 1B en daar zal Perbet een belangrijke rol in moeten vervullen.

Jérémy Perbet

Opvallend: Perbet scoorde in de 34ste minuut, 41ste minuut en in de 49ste minuut. Met andere woorden: een hattrick in 15 minuten tijd, al moeten we er wel de rust bijtellen natuurlijk. Komend weekend speelt RFC Liège tegen Olympic Charleroi, een mooie match aangezien Perbet jaren voor Sporting Charleroi speelde. Het gaat om de vierde ronde in de Croky Cup.