Mét Eden Hazard: de U17 van België bereikte in 2007 de halve finale op het EK, hier spelen ze nu!

De laatste jaren hebben de Rode Duivels zichzelf op de kaart gezet. Met wereldsterren als Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Dries Mertens ... behaalde de 'Gouden Generatie' een knappe derde plaats op het WK 2018, na onder meer een overwinning tegen Brazilië. Maar dat niet iedereen kan doorbreken op het hoogste niveau, is niet meer dan logisch. De Belgische U17 haalde in 2007 de halve finale van het EK. Een puike prestatie, dus gingen wij even kijken wie toen meespeelde en waar ze tegenwoordig uithangen.

U17 België EK 2007

Het Europees Kampioenschap voor de U17 werd in 2007 gespeeld in ons kleine landje. België bereikte op dat EK de halve finale, maar verloor die van de latere Europese kampioen, Spanje. Wij tonen jullie hier de selectie (met de toenmalige clubs van de spelers en waar ze tegenwoordig spelen), die in de groepsfase gelijkspeelde tegen Nederland en Engeland, maar wel won van Ijsland. Opvallend is dat alleen Eden Hazard, die bij Lille zijn eerste stapjes zetten, en Christian Benteke echt doorbraken als basisspeler bij de Rode Duivels. 

'onbekendere' namen zijn Ciza (Walhain), Spruyt (gestopt), Ringoot (zonder club), Hustinx (Veldwezelt) & Ngombo (Beaufays).

U17 België op EK 2007

Ook interessant