Borussia Dortmund reageert met officieel statement op Aubameyang-gerucht: ''Er is geen enkel contact met een club''

Borussia Dortmund reageert met officieel statement op Aubameyang-gerucht: ''Er is geen enkel contact met een club''

Borussia Dortmund-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang is de afgelopen maanden wel heel erg vaak in verband gebracht met een miljoenentransfer. Onlangs kwam BILD nog met het bericht dat de spits in januari voor veel geld naar het Chinese Tianjin Quanjian zou vertrekken. De Duitse topclub voelt zich nu genoodzaakt om te reageren op het gerucht.

"Er is geen enkel contact met een club inzake Pierre-Emerick Aubameyang en er wordt ook met geen enkele club over een transfer in de winter gesproken", zo maakt Borussia Dortmund duidelijk via de officiële kanalen. Technisch directeur Michael Zorc zei dinsdag al dat de aanvaller er nog een seizoen, of in ieder geval een half jaar, aan vastknoopt.

“We beschouwen de transferperiode voor hem als gesloten, want anders zou de tijd te schaars zijn geworden om nog een vervanger te vinden.Dat is min of meer de reden dat we voor hem geen transfer meer realiseren. Wat we doen als er alsnog een enorme aanbieding komt? Dan gaan we met Aubameyang het nieuwe seizoen in, dat is en blijft onze intentie. De deadline is voorbij", aldus Zorc.