Throwback 2017: Anderlecht dwingt Manchester United in Old Trafford tot verlengingen in Europa League

Anderlecht speelde in 2017 een ijzersterkte Europese campagne. We bedoelen daarmee het begin van 2017 toen Paars-Wit het tot in de kwartfinale schopte na overwinningen tegen onder andere Mainz, Zénit, APOEL. In de kwartfinale bleek Manchester United te sterk, al kon dit ook anders uitdraaien.

De heenwedstrijd in het Astridpark ging gelijkopgaand en doelpunten van Mkhitaryan en Dendoncker zorgden voor een logische 1-1 eindstand.

De terugmatch was er een om duimen en vingers van af te likken. Manchester United zat snel op rozen door een doelpunt van opnieuw Mkhitaryan. Anderlecht reageerde echter heel sterk en kon nog voor de rust gelijkmaken via Hanni. Het was uiteindelijk de invalbeurt van landgenoot Fellaini die de wedstrijd in het voordeel van Man U deed kantelen. Eerste bediende hij Zlatan op dé kans op het af te maken, maar de Zweed faalde. In de verlengingen had hij toch de beslissende beet: Rashford bleek ijzig kalm en klopte Anderlecht-doelman Rubén.

Uiteindelijk won Manchester United ook de finale tegen Ajax, opnieuw met Fellaini in de hoofdrol.