Pakken de Rode Duivels eindelijk revanche tegen Frankrijk op EURO 24?

De Rode Duivels hebben zich geplaatst voor de 1/16e finales van het Europees kampioenschap 2024. Daarin nemen ze het op tegen Frankrijk. De Belgen spelen op maandag 1 juli 2024 om 18u00 in Düsseldorf. Wij blikken alvast vooruit op de meest interessante wedstrijd van deze speelronde.

Wil je zelf een online sportweddenschapp afsluiten? Registreer je dan bij Unibet!

Rode Duivels

Vooraf moesten we eigenlijk hopen op een tweede plaats in onze poule met Slovakije, Roemenië en Oekraïne. Op die manier zouden we Frankrijk ontlopen en ook in de meest gunstige groepshelft terechtkomen. Niks is echter minder waar, want naast België lieten nog een aantal andere toplanden het afweten. E2 werd daardoor de te vermijden positie in de groepsfase, maar na een 0-0 gelijkspel tegen Oekraïne is dat toch de plek waar onze Rode Duivels zijn beland.

Vorm Frankrijk

Ook Frankrijk speelt momenteel ver onder haar niveau. Ze hadden heel wat moeite in hun poule met Oostenrijk, Nederland en Polen. Allemaal ploegen waar Les Bleus normaal makkelijk zouden moeten tegen kunnen winnen. Met uiteindelijk twee gelijke spelen, één overwinning en amper twee gescoorde doelpunten geraakte de ploeg van Didier Deschamps niet verder dan een tweede plaats.

Vorm België

België verloor dan weer haar openingswedstrijd tegen Slovakije. Tegen Roemenië deden ze het al een pak beter, maar op de slotspeeldag tegen Oekraïne sloeg de twijfel opnieuw toe. De Rode Duivels hadden vooral schrik om te verliezen, waardoor ze vergaten om te scoren. De kwalificatie is binnen, maar met een echt goed gevoel trekken ze toch niet naar de volgende ronde.

Voorbeschouwing Frankrijk - België

Frankrijk is dé ploeg bij uitstek die de hele Belgische natie wou vermijden, maar in de 1/16e finales staan we dus nu al onverwachts tegenover elkaar. Frankrijk is één van de grote favorieten, terwijl België vanuit de underdog positie kan starten.

Dat zou wel eens een enorm voordeel kunnen opleveren. Het is namelijk de eerste keer op dit toernooi dat België geen favoriet is en dus ook niet het spel moet gaan maken. Frankrijk wordt ook de eerste tegenstander die niet vanuit een defensieve houding de wedstrijd zal aanvatten, zoals Slovakije, Oekraïne en in mindere mate Roemenië dat wel deden.

Meer ruimte voor de Belgen

Laat dat nu net de achilleshiel van de Belgen zijn. Tegen een sterk verdedigende ploeg lijken ze er niet in te slagen om in de zone van de waarheid een beslissende actie te maken. Tegen Roemenië, dat net 3-0 gewonnen had van Oekraïne, zag je bijvoorbeeld al dat alles veel vlotter ging omdat ze iets meer durfden aanvallen.

Wij verwachten ook dat dit tegen Frankrijk het geval zal zijn. We zullen vermoedelijk een open wedstrijd krijgen, waardoor pechvogel Romelu Lukaku hopelijk wat meer zal kunnen profiteren van de ruimte.

Belgische spelers

De Belgische verdediging

Het grote gevaar is natuurlijk dat Frankrijk razendsnel is met onder meer sterspeler Kylian Mbappé. De Belgische verdediging zal op scherp moeten staan. Gelukkig lieten ze tegen Oekraïne wel hoopvolle zaken zien. De fel besproken Wout Faes toonde dat hij echt wel zijn mannetje kan staan en speelde een uitstekende wedstrijd. Ook Koen Casteels moet momenteel echt niet onder doen voor Thibaut Courtois. Hij ontpopte zich in drie wedstrijden tot één van de sterkhouders van onze defensie.

Voorspelling: revanche voor de Rode Duivels

Frankrijk is de grote favoriet voor deze wedstrijd, laat daar geen twijfel over bestaan. Toch geven we de Belgen een heel goede kans. Frankrijk is namelijk niet goed aan het toernooi begonnen en ook nog steeds zoekende naar de ideale elf. De druk ligt bovendien bij de Fransen en daar zou België wel eens van kunnen profiteren. Die revanche vanop het WK 2018 zit er zeker en vast in!

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster!