Eerlijke Clement verklaart keuzes na 0-5 pandoering: "Dat was mijn bedoeling"

Philippe Clement baalde woensdagavond net als elke Club Brugge-fan als een stekker na de forfaitnederlaag tegen RB Leipzig. Vooral de eerste helft was afschuwelijk met een 0-4 ruststand tot gevolg. Achteraf gaf Clement toe dat hij foute keuzes had gemaakt.

Philippe Clement

Clement koos er voor om met een onuitgegeven opstelling en formatie aan te treden tegen Leipzig. Namelijk met drie centrale verdedigers, Sowah en Van der Brempt als wingback en Dost, Lang en De Ketelaere in de aanval. Op alle vlakken kwam Club Brugge tekort en dat lag toch voor een groot stuk aan de tactische keuzes van Clement. Na de match gaf de coach eerlijk toe dat hij het anders had moeten doen.

RB Leipzig

“Het was de bedoeling om onze aanvallende mensen rond Bas Dost te kunnen houden. Het was een aanpassing om Leipzig pijn te doen, niet om hen af te stoppen. Het was mijn keuze om het op deze manier te doen. Ik heb beslissingen genomen en dat blijken nu de verkeerde te zijn geweest. Al is het achteraf natuurlijk makkelijk praten…”, aldus Clement. Hij koos natuurlijk niet zomaar voor deze opstelling. Het was effectief zijn bedoeling om Leipzig op deze manier pijn te doen, al liep dat natuurlijk helemaal anders.

Teleurstelling

De Club Brugge-coach wil echter niet bij de pakken blijven zitten. "Dit is wellicht de grootste teleurstelling in mijn carrière, maar dat wil niet zeggen dat ik nu terneergeslagen ben en alles opgeef. Iedereen weet hoe snel het in het voetbal kan gaan. Mijn karakter wil meteen weer opstaan. Direct. Nu. Voor mij mag de match tegen Genk meteen komen.”, besloot Clement op de persconferentie.

philippe clement rb leipzig

Ook interessant