WTF! Horvath pakt penalty in minuut 124 (!) en bezorgt USA eerste prijs sinds 2017 (VIDEO)

Ethan Horvath kon de afgelopen twee seizoenen weinig speelminuten vergaren bij Club Brugge. Daar is natuurlijk een goede reden voor: Simon Mignolet. Het contract van de Amerikaanse doelman loopt deze zomer af en de kans is heel groot dat hij mag vertrekken. Club wil namelijk wat eigen jeugd inzetten als tweede en derde doelman.

Nations League

Toch zal Ethan Horvath niet lang moeten zoeken achter een nieuwe club. Die staan namelijk te popelen om hem binnen te halen nadat hij zondagnacht de held werd in de Nations League-finale tegen Mexico. In minuut 69 mocht Horvath de geblesseerde Zack Steffen vervangen en de rest werd geschiedenis.

124ste minuut

In de slotfase van de reguliere speeltijd pakte de Club Brugge-doelman uit met een lekkere save waardoor verlengingen werden afgedwongen. In de 124ste minuut, bij een 3-2 voorsprong van de USA tegen Mexico, kreeg de tegenstander een penalty. Horvath pakte de strafschop en USA pakte haar eerste prijs sinds 2017.  De Nations League is namelijk ook een nieuw concept op het Amerikaanse contintent. Bekijk hier zijn prachtige save.