Summum voor groundhoppers: maak kennis met het oudste internationale stadion ter wereld

Elke voetballiefhebber heeft wel een 'soft spot' voor stadions, toch? Want wat is er leuker dan de geur van het gras en een voetbalploeg aanmoedigen... Voor de groundhoppers onder jullie nemen we je graag eens mee naar het oudste stadion ter wereld, waar momenteel nog voetbalmatchen worden gespeeld. Maak kennis met The Racecourse Ground van Wrexham.

Racecourse Ground oudste voetbalstadion ter wereld

The Racecourse Ground is 's wereld oudste voetbalstadion dat ook dezer dagen nog voetbalmatchen host. Mensen die fan zijn van Brits voetbal, zullen het wellicht wel kennen. Het stadion ligt in het noorden van Wales, op de grens met Engeland, en is de thuishaven van Wrexham Football Club, dat uitkomt in de League Two (de Engelse vierde afdeling). Momenteel heeft het een capaciteit van iets meer dan 10.000 toeschouwers, maar dat wordt binnenkort nog verhoogd. Wrexham speelt er al haar thuismatchen sinds 1864.

Wrexham Football Club Ryan Reynolds

Ken je Wrexham Football Club nog niet? Dan heb je de afgelopen twee seizoenen toch wat onder een steen geleefd. De Welshe club werd in 2020 namelijk overgenomen door bekende acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney. Sindsdien gaat het crescendo met de club: vorig seizoen wisten ze eindelijk promotie af te dwingen naar de o zo felbegeerde League Two. Na zes speeldagen parkeren ze er op een dertiende plaats. Wrexham is bekend geworden door de docureeks 'Welcome to Wrexham' waarin de ploeg één jaar lang werd gevolgd door een cameraploeg. De reeks is onder andere te bekijken op Disney Plus.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link