Vanhaezebrouck: "Club was vorig jaar een straal­jager die tegenstand overvleugelde, maar dat lukt niet meer"

Voormalig coach en analist Hein Vanhaezebrouck hoort overal om zich heen dat Club Brugge in een dipje zit, maar daar gaat hij niet mee akkoord. Vanhaezebrouck merkt vooral het niveauverschil van de ploegen rond Club Brugge op, die dat effect laten uitschijnen. 

"Ik zou het niet echt een dip noemen", begint hij in Het Nieuwsblad. "Het is gewoon zo dat Club vorig seizoen een straal­jager was die de tegenstand overvleugelde en dat lukt momenteel niet. Maar ik vind dat ergens normaal. Om te beginnen is de tegenstand sterker geworden. Niet alleen de topclubs zijn nu moeilijk te kloppen, dat geldt ook voor pakweg Beerschot, OHL of Oostende, die goed werk leveren. Zelfs Moeskroen heeft nu een degelijke organisatie die je niet zomaar uit verband speelt."

Europa

"Daarnaast is de heenronde zwaarder dan anders, omdat de Champions League later is begonnen en Club elke week een Europese match heeft in plaats van om de twee weken. Desondanks pakte het 27 op 42. Als het zondag STVV klopt, heeft het 30 op 45 - amper vier punten minder dan een jaar geleden. Ik denk niet dat Vincent Mannaert of Bart Verhaeghe zich grote zorgen maken.