Alles wat je moet weten over Union-Club Brugge: vorige confrontaties, selecties en verwachte opstellingen

Zondag 8 mei staat misschien wel de belangrijkste match in de Jupiler Pro League van dit seizoen op het programma. Leider Union ontvangt dan thuis eerste achtervolger Club Brugge. Daarom hebben wij alle informatie die je nodig hebt even op een rijtje gezet.

Union-Club Brugge

Op speeldag drie van de Champions Play-offs zal de wedstrijd tussen Union en Club Brugge doorgaan om 13u30 in het Joseph Marienstadion. De weersvoorspelling is droog weer en een temperatuur tussen de 10 en 20 graden.

Stadion

De wedstrijd zal doorgaan in het Joseph Marienstadion in Vorst. Het stadion heeft een capaciteit van 8.061 toeschouwer. De bezoekers krijgen 1.000 tickets ter beschikking.

Resultaten dit seizoen

Union heeft dit seizoen al 36 wedstrijden in de Jupiler Pro League gespeeld. Daarvan won het 25 keer, speelde het zes keer en verloor het vijf keer. Daarnaast hebben ze al 81 doelpunten gescoord en incasseerden ze slechts 28 tegendoelpunten. Dit alles zorgt voor een positief doelpuntensaldo van +53.

Club Brugge heeft ook al 36 wedstrijden gespeeld. Daarvan won het 22 keer, speelde het tien keer gelijk en verloor het slechts vier keer. De Bruggelingen hebben die seizoen ook al 73 keer gescoord en ze kregen 37 tegendoelpunten. Dit zorgt voor een doelpuntensaldo van +36.

Verwachte opstelling Union

Verwachte opstelling Club Brugge

Geblesserden/geschorsten

Bij Union is Senne Lynen nog steeds geblesseerd. Bij Club Brugge viel Mats Rits vorige wedstrijd uit met een zware blessure en Stanley Nsoki moet een schorsing uitzitten wegens te veel gele kaarten

Spelers die moeten oppassen voor een gele kaart

Teddy Teuma, Lazare Amani en Loïc Lappoussin moeten bij Union oppassen voor een gele kaart, anders missen zij de terugmatch in het Jan Breydelstadion. Aan de kant van Club Brugge moeten Dennis Odoi, Eder Balanta, Eduard Sobol en Charles De Ketelaere opletten voor een gele kaart.

Scheidsrechter

Lawrence Visser zal de topper tussen Union en Club Brugge in goede banen leiden. Jan Boterberg zal de VAR van dienst zijn.

Eerdere confrontaties

Op speeldag 2 van de reguliere competitie ging Club Brugge met 0-1 gaan winnen op het veld van Union, het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Eduard Sobol. Op speeldag 24 stond de terugwedstrijd op het programma, die wedstrijd eindigde op een 0-0 gelijkspel.

Huidige stand in het klassement

Op dit moment heeft Union een voorsprong van drie punten op Club Brugge. Ook op basis van het doelpuntensaldo hebben ze een voorsprong van één doelpunt op de Bruggelingen. Bij winst springt Club Brugge over Union.

Vorige wedstrijd Union

De vorige wedstrijd van Union was er één tegen Antwerp. Op het veld van The Great Old bleef de leider steken op een 0-0 gelijkspel. Op het einde van wedstrijd miste Union heel wat grote kansen om de voorsprong te vergroten.

Vorige wedstijd Club Brugge

Club Brugge moest de vorige speeldag op bezoek gaan bij Anderlecht. Er viel weinig te beleven in die partij en er waren heel weinig kansen. Een 0-0 gelijkspel was dan ook een logische uitslag. Bij Club liep Mats Rits wel een zware blessure op en kreeg Stanley Nsoki een gele kaart te veel, waardoor hij geschorst is.