Roger Lambrecht: “Een fusie is het enige dat KSC Lokeren (en 3 andere clubs) nog kan redden”

Het gaat momenteel niet goed bij Sporting Lokeren, dat zelfs in 1B tegen de degradatie moet vechten. Volgens voormalig voorzitter en Club-icoon Roger Lambrecht is een fusie met verschillende Waaslandse clubs de enige manier om in leven te blijven én om opnieuw te kunnen concurreren met de G5. 

Een optie die Lambrecht al een tijdje voor ogen heeft, is een fusie. Dat vertelde Lambrecht aan Gezoardemagazine. “Het is er eentje die de meeste supporters liever niet zien, maar een fusieclub is de enige manier is om op lange termijn te blijven overleven. Ik heb het tientallen keren geprobeerd, maar op het einde sprong de deal telkens af. Ofwel door het bestuur van Beveren, het Stad Lokeren, de Stad Beveren, de supporters, … noem maar op. Het was altijd wel iets.”

“Ik blijf erbij, een fusieclub met Sporting Lokeren, Waasland-Beveren, Sint-Niklaas en misschien zelfs Aalst, dat zou leefbaar zijn. Dan speel je iedere week voor 15.000 mensen. Op de viersprong in Waasmunter zou je zelfs een mooie locatie en goed bereikbaar stadion hebben in het Waasland.”