Johan Boskamp over zijn chouchou: "Lukaku moet eindelijk de waardering krijgen die hij verdient"

Romelu Lukaku lijkt niet meer te stoppen! Hij zit ondertussen al aan zijn 30ste goal bij Inter en voelt zich als een vis in het water in Milaan. Volgens analist Johan Bondskamp heeft hij dat vooral te danken aan coach Antonio Conte.

"Conte heeft destijds zijn nek uitgestoken en krijgt nu gelijk", vertelt Boskamp aan Sporza. "Lukaku gedijt ook zo goed dankzij Conte en zijn systeem. Hij krijgt nu de ruimte die hij nodig heeft om zijn kracht en snelheid kwijt te kunnen. Conte laat zijn ploeg terugzakken, zodat Lukaku in de rug van de defensie kan duiken. Die tactiek is op zijn lijf geschreven, dan is hij niet af te stoppen."

"Lukaku heeft ook zelf wat bijgestuurd de voorbije jaren. Vroeger wist je als verdediger altijd waar Romelu stond, maar nu loopt hij steeds weg van de verdedigers. Dan is het veel moeilijker om hem bij te houden. Dat heeft hij zichzelf aangeleerd."

"Hij zou nu eindelijk de waardering moeten krijgen die hij verdient", gaat de voormalige Anderlecht-coach verder. "In het begin had hij het ook moeilijk bij Inter, toen reageerde hij zelf ook overal op. Maar als je er dan 30 maakt, dan ben je spekkoper als je zo'n spits bent gaan halen.