Abonnementsprijzen in de JPL: Westerlo duurder dan Club en Genk, Standard goedkoper dan Eupen

Het Laatste Nieuws bracht donderdagochtend een krantenartikel uit met alle abonnementsprijzen voor het seizoen 2023-2024. Er werd vooral onderzoek gedaan naar een eventuele stijging van de tarieven ten gevolge van de inflatie. Sommige ploegen verduurden hun prijzen, sommigen bleven hetzelfde en sommige werden zelfs goedkoper, voornamelijk door een andere regeling met de play-offs. Voetbalflitsen maakte nog even een overzicht en rangschikte alle JPL-ploegen van duurste naar goedkoopste abonnementen. Belangrijk om te vermelden: er werd gekeken naar het goedkoopst mogelijke abonnement per club. Het wil dus niet zeggen dat alle abonnementen bij die club duurder of goedkoper zijn.

Duurste abonnementen in de Jupiler Pro League

De duurste club om alle thuiswedstrijden mee te volgen, is Royal Antwerp FC. En dat is niet omdat ze net kampioen zijn geworden. Neen, vorig seizoen was het eveneens 325 euro, wat wel wil zeggen dat de inflatie niet werd meegerekend. Supporters van KAA Gent die meteen een abonnement willen hebben met de play-offs inbegrepen, betalen net als vorig seizoen 320 euro. Er is dit seizoen wel de mogelijkheid om er ééntje aan te schaffen zonder play-offs. Het goedkoopste abonnement kost daarom 260 euro, al blijft men wel nog de tweede duurste club van het land. Anderlecht vervolledig het podium. Daar kan je pas van €250 een abonnement verkrijgen, uiteraard met play-offs. De prijzen zijn hetzelfde gebleven, wat wil zeggen dat de Anderlecht-fans vorig seizoen geen terugbetaling hebben gekregen door het missen van de play-offs.

Abonnementen Westerlo, Genk, Club Brugge, KV Mechelen en Union

Verrassende vierde is KVC Westerlo. Onder de 235 euro zal je er geen abonnementen vinden. Een serieus contrast met vorig seizoen, toen je er nog ééntje kon verkrijgen aan 190 euro. Ze rekenen met andere woorden een stijging van 45 euro aan. Niet onlogisch, want de Kemphanen namen dit seizoen deel aan de europe play-offs en rekenen daar ook volgend seizoen op. Met een voordeeldeal kunnen abonnementen wel goedkoper worden aangekocht. KRC Genk-fans betalen vijf euro meer, de supporters van Club Brugge tien euro meer. In beide lidmaatschappen zitten de play-offs inbegrepen. KV Mechelen en Union ten slotte zijn respectievelijk de zevende en achtste duurste ploeg in de Jupiler Pro League. Bij Malinwa zijn de prijzen flink gedaald, vorig seizoen kon je geen abo krijgen onder de 251 euro, nu betaal je in het beste geval 'amper' 206 euro (play-offs niet inbegrepen). Bij Union Sint-Gillis kan je vanaf 205 euro een abonnement krijgen met play-offs, al zitten de champion's play-offs hier nog niet bij.

duurste abonnementen in de jupiler pro league

Abonnementen Cercle Brugge, Charleroi, Eupen, RWDM, STVV, Standard, Kortrijk en OH Leuven

De goedkoopste abonnementen vind je bij onderstaande acht ploegen terug, namelijk Cercle Brugge, Charleroi, Eupen, RWDM, STVV, Standard, KV Kortrijk en OH Leuven. Let wel: dit gaat enkel om de goedkoopst mogelijke tarieven. Het is bijvoorbeeld niet zo dat het duurste abonnement bij Standard goedkoper is dan een normaal abonnement bij pakweg KV Mechelen. Toch blijven de Rouches één van de goedkoopste clubs van het land. De goedkoopste blijft echter OH Leuven: vanaf 150 euro kan je daar al een abonnement kopen, zelfs met play-off 2 en play-off 3 inbegrepen.

Dit waren vorig seizoen nog de duurste abonnementen:

duurste abonnementen jpl