Wesley Sonck doet een oproep: "Stop met de naam Messi te gebruiken!"

Analist Wesley Sonck heeft nauwlettend de transfer deadline-day in de gaten gehouden. Daarbij viel het hem op dat de term 'Messi' steeds weer door de media onterecht gebruikt wordt. Een oproep van Sonck: "Stop daar mee!" 

"Ik lees altijd en overal: 'Dit is een versterking voor ploeg X!'," vertelt Sonck aan Sporza. "Nee, nee, nee. Je mag pas van versterking spreken als dat effectief ook zo is. Soms worden er zomaar transfers gedaan van gasten die absoluut geen versterking zijn, maar dat wordt altijd zo meegedeeld door de kranten en dergelijke. Ik begrijp dat niet."

"Ik las ergens dat de 'Jordaanse Messi' op komst zou zijn naar OH Leuven. Ik wil alle journalisten van alle kranten en andere nieuwsmedia oproepen om nooit ofte nimmer het woord Messi achter de naam van een andere speler te zetten. Dat mag niet! Er zou een patent op genomen moeten worden en elke keer dat iemand dat schrijft zou er een megaboete moeten volgen. De Thaise, de Japanse, de Iraanse en nu de Jordaanse Messi... Er is er maar één, en die speelt bij FC Barcelona!"