Opvolger van ontslagen Thomas Tuchel staat al klaar bij Paris Saint-Germain

Donderdagochtend maakte het Duitse medium BILD bekend dat Paris Saint-Germain trainer Thomas Tuchel heeft ontslagen. Een opvolger voor de Duitse oefenmeester is al snel gevonden, zo meldt RMC Sport. Mauricio Pochettino zal naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe hoofdtrainer worden van de topclub uit Parijs. 

Pochettino zou dus al klaar staan om Tuchel op te volgen in de Franse hoofdstad, maar RMC Sport houdt nog een kleine slag om de arm. Sinds zijn ontslag bij Tottenham Hotspur vorig jaar november zit de 48-jarige trainer zonder club. Eerder werd de oefenmeester in verband gebracht met Manchester United en Real Madrid, maar het lijkt dus zo goed als zeker Paris Saint-Germain te gaan worden. Massimiliano Allegri werd overigens ook genoemd als mogelijke opvolger.

Tuchel kreeg, opvallend genoeg, woensdagavond na de 4-0 zege van PSG tegen Strasbourg te horen dat hij zijn biezen kon pakken bij de Franse club. Tuchel had zich na de wedstrijd, niet voor het eerst, kritisch uitgelaten over zijn werkgever. "Om eerlijk te zijn heb ik me de eerste zes maanden afgevraagd of ik nog steeds een trainer of nu een politicus ben. Een soort Minister van Sport. Bij een club als deze gaat het niet altijd over voetbal."

De verhouding tussen Tuchel en de clubleiding van PSG was al langer niet goed. Een officiële mededeling van de Franse club laat overigens vooralsnog op zich wachten.