Voormalig coach Hugo Broos ziet groot probleem voor Anderlecht en Kompany

Nu Vincent Kompany het roer overneemt bij Anderlecht als T1, valt er met hem wel een belangrijke schakel op het veld weg. Volgens ex-coach Hugo Broos zal paars-wit dan ook gericht moeten inkopen om de kern te versterken. Al zal dat geen gemakkelijke opdracht worden. 

"Kompany is een romanticus", vertelt Broos in Het Laatste Nieuws. "Hij zal wel eens op zijn bek gaan en daar moet hij lessen uit trekken. De neuzen staan nu in dezelfde richting. Maar als ze weer geen Europees voetbal halen, zal de entourage toch anders beginnen praten. En dan zal de achterban zich ook roeren. Er zal zal sowieso versterking moeten komen."

"Maar als je een beperkt budget hebt, wordt de vijver klein", gaat Broos verder. "City? Ik ben voor Oostende ook ooit potentiële jonge versterkingen gaan scouten in Manchester. Eén of twee spelers hadden misschien het niveau voor KVO, maar ik heb daar niemand gezien die al klaar was voor Anderlecht of Club Brugge. Talent zit daar wel, maar ook zij moeten nog opgeleid worden. Anderlecht moet geen opleidingsclub worden. Zeker niet voor andere ploegen."