Club brengt bod van 3,5 miljoen uit op ex-JPL-topschutter en oude bekende van Clement

Volgens Turkse bronnen zou Club Brugge reeds een bod hebben uitgevoerd op Mbwana Samatta, de spits uit Tanzania die eigendom is van Aston Villa. Samatta werd destijds voor 10,5 miljoen euro weggeplukt bij KRC Genk, maar kon nooit echt doorbreken in de Premier League.

Fenerbahçe

De 28-jarige aanvaller wordt dit seizoen uitgeleend aan het Turkse Fenerbahçe en daar scoorde hij ook slechts 6 keer in 29 matchen. Club Brugge zou een bod hebben uitgevoerd voor 3,5 miljoen euro, terwijl zijn marktwaarde 5,5 miljoen euro bedraagt. Indien Aston Villa akkoord gaat met deze prijs, is dat toch wel een knappe deal.

Philippe Clement

Samatta is natuurlijk geen onbekende voor Club Brugge-coach Philippe Clement. Bij Genk werden ze samen kampioen, én werd Samatta topschutter! De aanvaller is een echte goaltjesdief en een uitstekende kopper. Een transfer zou ook kunnen aantonen dat Philippe Clement bij Club Brugge blijft, anders zou de kans toch kleiner zijn dat blauw-zwart hem tracht te halen. Ook KRC Genk toont interesse om hem terug te halen als vervanger van Paul Onuachu, die straks normaal gezien vertrekt.

mbwana samatta club brugge