D-day in 1B, dit staat er nog allemaal op het spel

Periodekampioen

Lierse en Antwerp strijden om de periodetitel. De winnaar van de tweede periode strijdt dan met KSV Roeselare om promotie naar eerste klasse. Als Lierse minstens even goed doet dan Antwerp, dan zijn zij de tweede periodekampioen. Als Antwerp beter doet dan Lierse, dan is de finaleplek voor hun.

Strijd om top 4

Ook om een plekje in de top vier wordt nog gestreden deze middag. Unio SG en AFC Tubize vechten een burenstrijd uit. De vierde in de stand speelt met de eerste klassers play-off 2 en de vijfde in de stand is gedoemd om de play-down te spelen voor degradatie.

Degradatiestrijd

Cercle Brugge en OH Leuven zijn net zoals hekkensluiter Lommel al veroordeeld tot het spelen van de play-down. Momenteel staat Lommel ver achter, maar de punten worden aan het begin van de play-down gedeeld. Momenteel start Lommel dus met 5 punten achterstand op OHL en 6 punten op Cercle Brugge.

Speelt Roeselare het eerlijk? 

KSV Roeselare is al zeker van de finalewedstrijden om uit te maken wie kampioen wordt. Bijde West-Vlamingen staat wel de geloofwaardigheid op het spel. Spelen ze het spel eerlijk tegen mogelijke finale-opponent Lierse of zitten Mercier en co al met hun hoofd bij de finales?