Voorbeschouwing Croky Cup: Union SG neemt het op tegen Antwerp FC

Donderdagnamiddag strijden Union Sint-Gillis en Antwerp FC om de felbegeerde Beker van België. Voor de Brusselaars is het al van 1913 (!) geleden dat ze in de finale van het bekertornooi stonden. Antwerp verdedigt dan weer de beker die ze vorig jaar tegen KV Mechelen wonnen. Zij hebben in totaal vier trofeeën in hun prijzenkast staan. Voegen ze er donderdag nog eentje aan toe, of wordt het de eerste voor Union SG?

Wil je zelf ook een online sportweddenschap afsluiten?Registreer je dan bij Unibet!

Croky Cup finale 2024

De finale van de Beker van België wordt op donderdag 9 mei gespeeld in het Koning Boudewijnstadion. Union SG werd geloot als de thuisploeg, Antwerp FC speelt virtueel op verplaatsing. Gezien de finale van de Croky Cup op een Belgische feestdag valt, kan er al afgetrapt worden om 15u30.

Vorm Union SG

Union SG leek wel onverslaanbaar in de reguliere competitie. Ze begonnen met een gigantische voorsprong aan de play-offs, maar vanaf dan liep het helemaal mis. Union begon met een 0 op 12 aan de Champion’s Play-offs. Pas in het tweeluik tegen Antwerp slaagden de Brusselaars erin om hun eerste 6 punten te pakken. In de Brusselse derby van afgelopen weekend kwamen ze niet verder dan een brilscore tegen Anderlecht.

Vorm Antwerp

Antwerp is de enige ploeg die het momenteel nog slechter doet dan Union. Ze hebben na zeven speeldagen nog steeds maar één overwinning op zak. Een 0-1 tegen Cercle. Antwerp staat onherroepelijk laatst en heeft in de competitie eigenlijk niks meer te winnen. Zij zullen zich dus volledig focussen op de bekerfinale.

Voorspelling Union SG - Antwerp

De bekerfinale is helemaal anders dan een match in de competitie, dat is de afgelopen jaren wel gebleken. In principe kan iedere ploeg winnen in zo’n stresserende en belangrijke wedstrijd. Toch kunnen we niet anders dan naar de recente confrontaties kijken. Respectievelijk een 0-3 en 4-1 overwinning van Union tegen Antwerp amper twee weken geleden.

De Brusselaars lieten geen spaander heel van Antwerp met zeven (!) goals tegenover eentje in twee wedstrijden. Union vond bovendien haar tweede adem terug dankzij deze overwinningen, terwijl bij Antwerp juist het laatste sprankeltje hoop werd weggenomen. Union SG is in principe de grote favoriet om de bekerfinale te winnen en misschien zelfs wel de mythische dubbel te pakken!

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster! Lees zeker ook onze voorbeschouwing op de halve finale van Club Brugge tegen Fiorentina.