“Racing Genk is nog niet klaar voor een titelstrijd met Club Brugge”

Analist Marc Degryse vreesde in het begin van het seizoen dat het een echt rampjaar zou worden voor Racing Genk. Degryse is dan ook aangenaam verrast dat het zoveel beter kon op zo'n korte tijd. Maar deze groep van Racing Genk is volgens hem nog niet klaar voor een titelstrijd met Club Brugge.

 “Als ik vergelijk met Club Brugge: Vanaken, Vormer, Mignolet die erbij is gekomen, Rits”, legt Degryse voor aan Peter Croonen in HLN. “Die ploeg staat al 3, 4, 5 jaar. Genk is een nieuwe ploeg met nog maar eens een nieuwe coach. Dat heeft tijd nodig. Ik vind het verschil met Club nog te groot op dit moment. (lacht) Je moet dat niet toegeven hé, voorzitter.”

Croonen

"Club Brugge maakt een bewuste keuze om in hun as heel veel stabiliteit te creëren”, pikt Croonen in.  “Door omstandigheden: spelers die klaar zijn voor een nieuwe stap in hun carrière, doen wij dat iets minder. Maar als je op het juiste moment de juiste flow vindt, is veel mogelijk.“

“Deze groep heeft de kwaliteiten om het gelijk welke ploeg in België moeilijk te maken en het potentieel om nog beter te doen is er. Halen we dat eruit, dan weet ik niet waar dit kan eindigen. Halen we dat er niet uit, dan weet ik ook niet waar we kunnen eindigen."