Belgische coach afgemaakt door Afrikanen na verlies tegen kneusjesland: "Time to go home!"

Hoe zou het nog gaan met Hugo Broos? De Belgische ex-speler staat al sinds jaar en dag in het trainersvak - zo stond hij onder andere voor de dug-out van RWDM, Club Brugge, Anderlecht en KRC Genk - en is dezer dag nog steeds actief bij de nationale ploeg van Zuid-Afrika. Dinsdagavond stond er voor de Bafana Bafana een belangrijke WK-kwalificatiematch op het programma. Het werd een pijnlijke avond voor de Belg.

Hugo Broos Rwanda Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, waar Percy Tau nog altijd een van de sterkhouders is, was ruimschoots favoriet tegen Rwanda, dat op de FIFA ranking amper op plaats 140 staat. Die waardeverhoudingen waren echter niet te zien op het veld. De Rwandezen klopten Zuid-Afrika met 2-0, waardoor ze momenteel aan kop staan in hun WK-kwalificatiepoule. Een pijnlijke dag voor Hugo Broos, bij wie het warmer onder de voeten wordt.

"Hugo Broos is ontmaskerd in de match van gisteren. Ze hebben geen plan B."

"Het voetbal uit 1984 van Hugo Broos past niet bij Mokoena."

"Je hebt geluk, Hugo Broos. Moest de bondscoach een Afrikaan zijn, zouden de mensen 'ontsla de coach' geschreeuwd hebben."

"Ik ben klaar om Hugo Broos terug te brengen."

"Zie je nu wat Hugo Broos allemaal doet met Zuid-Afrika??"

"Het is een schande en verraad om te verliezen van een tegenstander die zoveel slechter is. Hugo Broos, het is tijd om naar huis te gaan."

"Hugo Broos heeft ons de kop gekost vandaag."

"Wat is nu het plan met Hugo Broos? Is het plan om het schip te laten verdrinken totdat we er niet meer van terugkomen?"

"Hugo Broos is een loodgieter."

Bekijk hieronder de samenvatting: